Byl jsem horalem s obouruční sekerou v Throqusharu
1) Příběh náš panovník celkem důsledně četl, pokud o to byl jen náznak zájmu. Upozorním ale na nesrovnalost - fakt nevím, proč bych jako horal měl zachraňovat chov prasat přenášejících choroby, proti nimž jsou odolní jen skřeti...
Jinak bych chtěl našemu panovníkovi poděkovat za super hru, ale příště by do toho mohlo přibýt trochu křiku, bičování a nadávek, jak se (alespoň podle mě) na správnou skřetí armádu patří.
2) Pokud by boj o hlásky probíhal podobně jako na b5a 2009, tak to bylo tak akorát. Určitě by tam pomohlo nějaké to přepadání karavan, přnášení nákladu apod. Třeba by bylo zajímavé udělat nějaký přechod mezi taženími a boji o hlásky, než tyhle dvě disciplíny stavět do protikladu. Hlásky by například mohly hrát i nějakou další roli v taženích. Kulisy by byly samozřejmě super, ale to bychom si asi jako hráči museli vzít dovolenou na pátek a přijet vypomoci, co?
3) Ohledně střelců - docela se mi líbí nápad rozlišit počty ubraných životů podle zasažené části těla. Na stranu druhou - střílet po chodidlech je dobrovolné obětování munice, což je určitě odvážný počin

A je nutné brát v potaz, že bez ohledu na zbroj mohou mít střelci max. 5 životů, což není žádná sláva.
K jednotlivým podotázkám - odečíst jeden, nebo dva životy člověka moc nezmate, silné to je a třeba u trpaslíků, kdy parta kušíníků se schovává za obrněnými štítaři, mi to přišlo docela ultimátní, na stranu druhou - řadou to určitě pohne a boj to zrychlí, což je velké plus

4) Kombinaci klidně oželím, rozhodně 70 + 60 není do bitvy nic moc, žoldákům, nebo speciálním postavám, kde je nějaký předpoklad "skillu", by se však klidně mohla nějaká zábavná komba povolovat (klidně 90 + 90)
Pár nevyžádáných odpovědí:
- přijde mi, že pravidla pro kostým mohou klidně přtvrdit, jako horal v kiltu a tunice jsem měl tuším 5 životů, kostým jsem měl celkem vyladěný, ale maximum bych za něj určitě nedával, spíš by bylo fajn daleko častěji dávat málo životů za kostým; tj. 0 (já osobně bych si za odpovídající kostým, bez známky současnosti s partou doladěných detailů, dal 1, čili dohoromady bych byl na 3). Sice ráno řasit 4 metry látky na mokré trávě není sranda, ale stejně sem byl hadrák. Naopak zbroj bych klidně i oceňoval více, třeba ale s nějakou penalizací, pokud neodpovídá národu...
- klidně bych byl pro velkorysejší rozměry obouručních zbraní a nějaké bonusy pro velká kladiva, sekery apod. A to na 2010 zrovna obouručku neplánuji.
- plechovkám bych určitě nechal minimálně 1/5 zranění (1/10 mi přijde ok) jednoručkou. A byl bych i pro zrušení omezení počtu plechovek. Alespoň bude ve hře víc obrněných a obouruční zbraně nabydou na atraktivitě.