Právě je čtv zář 09, 2010 6:58 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hovory s orgy 2009
PříspěvekNapsal: úte čer 02, 2009 7:14 pm  

Letos jsem jel za člena speciálního přepadového sarku Grushad naurrakurské armády. Můj pohled na věc:
1) Asi jsem neposlouchal (asi určitě), protože jsem toho moc o příběhu nevěděl. Ale abych se přiznal, tak mi to vůbec nechybí.
2) Tak, jak to bylo letos to bylo akorát. Víc už by jich nejspíš bylo stereotypních, hlavně kvůli tomu, že jsme většinou šli proti těm samým armádám, a pokaždý jsme sice hlásky udrželi, ale stejně jsme pak dostali na prdel.
3) Protože nejsem sám lučištník, tak mě v řadovce (pokud jsem se tam teda dostal) těch pár ran za 2 a konec, štvalo. Ovšem to je prostě v zápalu boje, a to se nepočítá. Takže sílu za 2 určitě ponechat, sám vim od našich střelců, kolik peněz, času a námahy se musí vynaložit na výrobu těch šípů.
Zásahovku bych ale zmenšil (ano vím, že píšeš, že: O rozsahu zásahových ploch v zásadě nehodlám diskutovat, jsem pevně přesvědčen, že tak, jak jsou jsou skvělé) na rozsah dle ASF, na kterou by asi nebylo špatný natáhnout i zásahovku pro běžný zbraně.
Možná by taky stálo za zvážení nějaká pozitivní diskriminace těžkých zbrojí, kterým by třeba šípy ubírali za 1. Nebo neregulovat počet plechovek na národ. Tím by se možná částečně vyvážil nepoměr střelců u bílý a černý, protože skřetí plechy jsou na samodomo výrobu jednodušší než lidsko-elfo-trpasličí, kdežto u "dobra" je zas víc střelců.
4) Jednoznačně Obrázek

A jak už bylo předem mnou řečeno, určitě by nebylo od věci přísnější hodnocení kostýmů. Já sám jsem měl třeba na rozlišováku 5 fanglí (navíc jsem byl línej se pak ptát, jestli to byl počet životů, nebo jestli jsem si k tomu měl přičíst i ten základ 2?), ale i tak se mi to zdálo na můj kostým (helma+prošívka) moc. Spoustu lidí (na obou stranách) byli jen hadráci, a i tak měli dost životů. Pokud se jen v průběhu hry odzbrojili a neodečetli si bonusy, tak je to samozřejmě špatně. Pokud by se našlo pár ochotnejch lidí, tak by se mohlo utvořit elitní šikanovací komando orgů, kteří by v průběhu hry kontrolovali stav kostýmů.

Jinak samozřejmě díky moc všem orgům, bojovníkům obou stran, ale hlavně armádě Naurrakuru za skvělou bitvu. Jen to páteční počasí by to chtělo do příštího roku doladit :twisted:

PříspěvekNapsal: stř čer 03, 2009 7:13 pm  

To souhlasím, byli jsme na stejné straně a když vezmu že za celkově hezky sladěný kostým s hrbem a ozdobami. Celé tmavé, žádné světle kožešiny - vše poctivě obarveno mdřidlem, boty z kusu látek prošité a podobně jsem dostal jen 3 životy navíc a na druhé straně elfík se zeleným oknoflíkovaným prostěradlem a koupeným trikem a kalhotamy s kobercovkou na uších dsotal taky 3 body - mi přišlo nefér když jemu trvasla výroba kostýmu asi jako mě motání drátu na hrb.

Rashakar

PříspěvekNapsal: stř čer 03, 2009 8:03 pm  

1) Jak kdy, ale nic vtipného jsem nezaznamenal, spíš přijít a něco zničit, uhájit průsmyk apod.
2) Hlásky byly pokaždé úplně jiný(z pohledu troqusahru), i když se bojovalo o stejnou hlásku, proti stejný armádě, tak to bylo pokaždé úplně jiný.
3) Síla klidně za 2 ale musí se vrátit redukce na železné zbroje, jinak je to opravdu moc silné, a není ochrany. A mám otázku ohledně praku, byl ve hře? jsou pro něj speciální pravidla ale nezaznamenal sem ho v poli, a může se s ním střílet balisticky? kulatá molitanová koule stejně nic neudělá.
4) Rozhodně pozitivum, ale také bych snížil počet životů celkem, klidně by se ještě 1,2 dolů snesly.(Když na někoho naběhnu zezadu real je tuhej- kuchnu ho, podříznu, cokoliv, takhle do něj nasypu 3 rány, když sem rychlej a šikovnej ale nic jako podřezání tu nefunguje a to je hloupý.) Lidi s houby kostýmem by to nebavilo a hned by chcípli, ale není cílem je odradit od ježdění za hadráky? A rád bych zde podpořil názor, že zde jsou šikanováni především skřeti, neb hadráci u skřetů dostanou opravdu o hodně míň než adekvátní kostým z jednoho přehozu látky přes civil u světlý. Na nich je totiž opravdu znát, že nemaj komplet makeup atd... a protože ve vyšších levelech naopak maj temný víc možností mít krásný jkostýmy s menší vahou zbroje, tak mi přišlo že ve světlých armádách sem nenašel téměř nikoho a malým počtem životů(2/3) ale taky moc nikdo s vyšší počtem(7 a víc) zatímco skřeti byli hodně vyhranění. bud málo nebo moc.

PříspěvekNapsal: stř čer 03, 2009 8:11 pm  

1) Ještě jsme se hádali, jakou barvu mají houbičky, dokonce si myslím, že informovanost a kontakt s panovníkem měly velký vliv na fair play
2) Hlásky jsou skvělá varianta masově řeže, protiváha tažení, shodli jsme se u nás na pozitivním hodnocení, pouze padl návrh na upravení počtu na 4
3)
Na střelce nadávám už od svého času Azerothu, kdy jsem ani neivděl vlastní řadu a dostal jsem tři tečky za smrt odkudsi. Vezměme to ale vážněji:
a) proč vlastně byli původně střelci posíleni? Kvůli imunitám! Jsou teď nějaké imunity? Nevím o tom... argument o náročnosti a ceně munice je nerelevantní. Já kolikrát rozbiju po akci zbraň, se kterou se pižlám, barvím, tvaruju a vymýšlím a peníze jdou do ní nemalé, navíc střelci zhusta šetří na zbroji. Ne, cenu a námahu sem neple´tte. Takže proč tedy jinak střelce zvýhodnit? Že je to pomalé a těžké? A taky je to bez rizika a pohodlné, když se řada zastaví. Viz níže.
b) zažil jsem na mrazivém severu jednu nechutnou scénu, která by se, byť extrémní, dala přirovnat. Stály dvě řady štítů vyrovnaně proti sobě v úykém prostoru, nešlo to probít. Po zemi se válelo hromady miniaturních vrhaček a lidi najednou přestali bojovat a jen zvedali nožíčky a po jednom živůtku se užižlávali ze dvou metrů. zážitek z boje nula.
Zpět k bpa(a nikdo mi to nevymluví, léta zvyku jsou léta zvyku). Jsou místa, kde se dá řada hned oběhnout, zprohýbat, prorazit. Jenže tenhle systém s hromadou životů v místech, kde toto nelze dynamiku nedovoluje a mnohá místa se stávají pasivní střelnicí. kde rozhodne počet střelců. Když si dobře představíte situaci na mrazivém sveru, zjistíte, proč se mi přeboostění nelíbí. Stačí polovina ran. At dělám co dělám, dostávám často jen od střelců a řežbu si ani neužiju. šest sedm životů by mi ztěžka ukydlili a můžu se rvát co to dá, ale po třech ranách do zápěstí(!) si mám jít sednout? To je přece absurdní! Lučištníci mají rozhodující vliv a na šatrhu neřeknu ani popel. Máme-li ale systém životový, je posílení útoku spolu s podporou pasivity řady dosti fatální.
Navíc potkávám střelce, kteří bezpečně trefí třikrát po sobě zápěstí či kotník. Přitom dostanu sto ran do předloktí a nic? Musím se probít až na blízko(v tomto bodě podporuji FAS zásahovky) a pak mě někdo zabije ustřelením prstíku? No děkuju pěkně pánové organizátoři...
Můj názor: střelci mohou a mají mít zjednodušený boj, aby nebyli odkázáni na hledání odkrytých obouruček. Dobrá, tedy velké zásahovky a za 1. Nebo dobře, když už se jim povede FAS trefa, pak za dva. Ale NIKDY obojí naráz!
Je to dilema, absurdita kotníčků nebo velká síla? Ale to si nevybereš... obojí? Proč vůbec?
4) Osobně těžce dřu techniku boje s kombinací, zajímá mě to a líbí se mi to, ale na bitvě to nemá co dělat. Musí se to umět, jinak je to prasárna. Podobně jako tyčovky, bodání či fyzický kontakt. Na malém larpu by to bylo něco jiného.

PříspěvekNapsal: úte čer 09, 2009 10:11 am  

1. Informovanost dobrá, kdo chtěl, věděl, kam a proč se jde. Co mě potěšilo a vyzdvihuji, je snaha některých questrunnerů o oživení hry. Etuda na téma zelení sloni byla pěkná improvizace, jen tak dál.
2. Bojů o hlásky bylo, myslím, tak akorát. I když já osobně bych zvýšil tempo a frekvenci první série po ránu, aby se bojovníci pořádně unavili... to by se přiblížilo reálným bitvám, nicméně chápu, že děti by pak nestíhaly. I tak už si mladí těžkooděnci stěžují na únavu, že...
3. Zásahy za 2 rozhodně ponechat. Je vidět, že na systém si stěžuje jen určitá skupina lidí a nevidí, že rychlost střelby je při současném systému bojů vždy nižší, než úderů zblízka. ( než stihnu natáhnout kuš nebo založit šíp, dostanu nejméně 2 rány bez možnosti se krýt ).
4. Neexistence duálek mě osobně sice nepotěšila, nicméně chápu důvody i fakt, že každému do ruky nepatří. Raději se vzdám své oblíbené kombinace, než se bát o děti, které neznají ani základy boje.

PříspěvekNapsal: úte čer 09, 2009 7:25 pm  

intermezzo s odpovedmi:

prak ve hře nebyl, bo si ho nikdo nepřivezl. Balisticka střelba neni zakazana, neb defakto kazda střelba je balisticka. Tzn. ze zakazovat balistickou strelbu je nesmysl. Dulezite je, jak se clovek trefuje.

Shizung a strelci - v tvym prispevku je pomerne pestra plejada faktickych chyb a nazoru, ktere stoji na velmi chatrnych nohou. Jestli chces, muzem to probrat v jinem tematu. Namatkou - strelci neberou za 2 kvuli imunitam; strilet najisto na zapesti ci kotnik je dost dobry scifi; scena s vrhackama je totalne mimo misu a naopak system podporuje; furt nechapu, co je absurdniho na tom, ze te zasah to kotniku vyradi stejne, jako zasah do stehna....

ale jak rikam. Jakakoliv diskuse v JINEM TEMATU prosim :wink:

PříspěvekNapsal: úte čer 16, 2009 7:19 pm  

1 - někdy jo, někdy jsem byl unavenější a nezajimalo mě to. Kdo chtěl, zeptal se a věděl.
2 - hlásky byli tak akorát
3 - střelci v pořádku
(trošku mi možná vaděj rádoby ospravidlnění některých z vyjádřivšich se, ale se samotným "za 2" souhlasim :) )
4 - ze začatku jsem se tohoto zákazu zděsil - také bývaly u mně oblíbené, ale teď, když už vím co za lidi se na b5a vyskytují, chápu proč to má být tak, jak je.

PříspěvekNapsal: čtv čer 18, 2009 8:04 pm  

1) Často mi to bylo jedno. Prostě sem se snažil sejmout co nejvíc světlejch a umřít se ctí.
2) BOH bych možná poupravil. U Naurrakur sme bojovali skoro furt s trpošema a spestřilo to jenom tažení.
3) Stejný názor jako několik přede mnou. Do zbroje za jedna, mimo za dva.
4) To je fakt do soubojů.

PříspěvekNapsal: sob led 30, 2010 4:50 am  

Byl jsem horalem s obouruční sekerou v Throqusharu

1) Příběh náš panovník celkem důsledně četl, pokud o to byl jen náznak zájmu. Upozorním ale na nesrovnalost - fakt nevím, proč bych jako horal měl zachraňovat chov prasat přenášejících choroby, proti nimž jsou odolní jen skřeti...
Jinak bych chtěl našemu panovníkovi poděkovat za super hru, ale příště by do toho mohlo přibýt trochu křiku, bičování a nadávek, jak se (alespoň podle mě) na správnou skřetí armádu patří.
2) Pokud by boj o hlásky probíhal podobně jako na b5a 2009, tak to bylo tak akorát. Určitě by tam pomohlo nějaké to přepadání karavan, přnášení nákladu apod. Třeba by bylo zajímavé udělat nějaký přechod mezi taženími a boji o hlásky, než tyhle dvě disciplíny stavět do protikladu. Hlásky by například mohly hrát i nějakou další roli v taženích. Kulisy by byly samozřejmě super, ale to bychom si asi jako hráči museli vzít dovolenou na pátek a přijet vypomoci, co?
3) Ohledně střelců - docela se mi líbí nápad rozlišit počty ubraných životů podle zasažené části těla. Na stranu druhou - střílet po chodidlech je dobrovolné obětování munice, což je určitě odvážný počin ;) A je nutné brát v potaz, že bez ohledu na zbroj mohou mít střelci max. 5 životů, což není žádná sláva.
K jednotlivým podotázkám - odečíst jeden, nebo dva životy člověka moc nezmate, silné to je a třeba u trpaslíků, kdy parta kušíníků se schovává za obrněnými štítaři, mi to přišlo docela ultimátní, na stranu druhou - řadou to určitě pohne a boj to zrychlí, což je velké plus :)
4) Kombinaci klidně oželím, rozhodně 70 + 60 není do bitvy nic moc, žoldákům, nebo speciálním postavám, kde je nějaký předpoklad "skillu", by se však klidně mohla nějaká zábavná komba povolovat (klidně 90 + 90)

Pár nevyžádáných odpovědí:
- přijde mi, že pravidla pro kostým mohou klidně přtvrdit, jako horal v kiltu a tunice jsem měl tuším 5 životů, kostým jsem měl celkem vyladěný, ale maximum bych za něj určitě nedával, spíš by bylo fajn daleko častěji dávat málo životů za kostým; tj. 0 (já osobně bych si za odpovídající kostým, bez známky současnosti s partou doladěných detailů, dal 1, čili dohoromady bych byl na 3). Sice ráno řasit 4 metry látky na mokré trávě není sranda, ale stejně sem byl hadrák. Naopak zbroj bych klidně i oceňoval více, třeba ale s nějakou penalizací, pokud neodpovídá národu...
- klidně bych byl pro velkorysejší rozměry obouručních zbraní a nějaké bonusy pro velká kladiva, sekery apod. A to na 2010 zrovna obouručku neplánuji.
- plechovkám bych určitě nechal minimálně 1/5 zranění (1/10 mi přijde ok) jednoručkou. A byl bych i pro zrušení omezení počtu plechovek. Alespoň bude ve hře víc obrněných a obouruční zbraně nabydou na atraktivitě.

PříspěvekNapsal: stř bře 03, 2010 10:04 am  

Toms píše:
a je tu první kolo našeho výzkumu:

Nejprve drobná poznámka: Mezi hrou loňskou a letošní byl jeden zásadní rozdíl - loňský herní systém byl starý cca 4 roky a 4 roky na b5a soustavně laděn a vylepšován. Systém letošní byl z gruntu nový. Neodladěný a nikdy nikde nezkoušený, takže měl pochopitelně mraky trhlinek, které jste letos myslím třeba ani neviděli, protože jste se sami v systému hůř orientovali

1) Věděli jste proč bojujete? Napichovali jste trpmetalovou kapelu Brigantina na kuly a likvidovali zásoby Morijských wurstů alias Trpasličích klobás (minimálně 80%trpasličího masa, vyrábí Azogovo masné závody, Morie), nebo jste "šli na quest?" Otázka především pro mužstvo, nikoliv pro velení 8)
2) Kolikrát bby vás ještě bavilo bojovat o hlásky? Je to část hry, která je pokaždé jiná a neokoukatelná, nebo by se pro vás stala brzo monotóní?
3) No a co ti střelci? Nebyli moc silní? O rozsahu zásahových ploch v zásadě nehodlám diskutovat, jsem pevně přesvědčen, že tak, jak jsou jsou skvělé. Bavme se o sile za 2. Bezpochyby je to zmatek a silne. Ale nepomaha to hybat radou? Dynamice boje?
4) Jak se vám líbila absence kombinace 2 zbrani?

1) Jakožto řadového válečníka mne nějak ani moc nezajímalo, proč bojuju. Řekli mi že deme tam a tam a já šel a tam jsem prostě a jednoduše střílel po všem, co bylo na druhé straně barikády. Takže co se informovanosti týče, stačilo mi vědět kam jdu. A když už jsem to chtěl vědět, vždycky jsem se doptal.
2) Boj o hlásky byl masakr, ale tak to má ve válce být. Jednoznačná spokojenost. P.S. Aspoň je po dvou dnech bojů vidět taky utahaní bojovníci a ne jako když zrovna vyrazili do boje.
3) Takže, jezdím jako trpasličí střelec a jsem za ubírání za 2 rád. Ono, když to někomu v reálu našijete kuší do hrudníku, byť třeba z 20m, tak šipka pomalu vycestuje druhou stranou. Takže ubírání za 2 do nechráněných částí je perfektní a do pancíře za 1 taky. *palec nahoru*
4) To, že nebyly komba mi každopádně zachránilo mnohokráte kůži. Protože když už se někdo dostane za řadu, tak jedním mečem (nebo něčím jiným) neumlátí 2 lidi najednou. Takže *palec nahoru*

Takže tak. Argorain

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]